Bevidst balanceret Ledelse

Et udviklingsforløb der gør en forskel

Kære leder

Har du modet til at tage springet og gøre noget andet?

Har du lyst til at finde nye svar og genfinde energien til at gøre en positiv forskel for dig selv og din organisation.

Måske sætte tempoet lidt ned?

Ved du også, at mere af det vi plejer ikke er svaret?

Nu har du mulighed for at tilmelde dig et udviklingsforløb, der kan hjælpe dig til at gøre en forskel?

At turde er at miste fodfæstet for en stund. Ikke at turde er at miste sig selv.

Jeg er helt overbevist om at, hvis vi vil skabe meningsfulde forandringer, bliver de nødt til at komme indefra. Efter mange år hvor jeg har arbejdet med ledelse og organistionsudvikling går jeg nu med hjertet og tilbyder dig at gøre det samme. Jeg tilbyder dig et forløb, hvor vi arbejder med at styrke dit indre ståsted. Finde og genfinde dine indre værdier. Du oparbejder evnen til at holde balancen når verden gynger. Jeg tilbyder ikke et kvikfiks, en teori eller en ny model, der kan løse dine udfordringer. De ender alligevel med ikke helt at holde og bliver skiftet ud når vinden vender. I stedet vil jeg gerne være med til at skabe et stærkere grundlag for, at du kan overtage styringen, og med en stærkere bevidsthed om eget ståsted, kan vælge til og fra, også på den lange bane.

 

Jeg ved, at det er svært, når vi rammes af hverdagens mange modsatrettede krav, som vi forventes at kunne balancere og navigere i. En øvelse der ikke bliver nemmere, hvis vi har mistet kursen, mistet os selv, det indre balancepunkt, og det indre kompas. Derfor er første skridt, at skabe indre balance og gradvist genetablere kontakt til det, vi ved er sandt. Genetablere respekten for os selv og vores arbejde.

 

Vi vil dvæle ved dilemmaer og prioriteringer så du i højre grad træffer de klogest mulige valg, der også holder på den lange bane. Når du begynder at udvikle en balanceret bevidsthed, vil du opleve, at det bliver nemmere at være med hverdagens paradokser. At du ikke så nemt bliver løbet over ende, og i mindre grad bliver hængende i uhensigtsmæssige vaner, mønstre, eller relationer. Du oplever, måske i glimt, møder i en dyb ærlig respekt, hvor positioner og egoer ikke slås om magt, ære, skyld og skam.

 


Der kan være rigtig mange grunde til, at det kan være en god ide at sætte farten lidt ned og få kalibreret det indre kompas. Jeg kender ikke din, men på baggrund af mine møder med ledere og deres medarbejdere over tid, vil jeg gerne komme med nogle bud.

 

·      Jeg har glemt mig selv på vejen, mine værdier, min ledelsesvision, min ledelsespassion.

·      Jeg har for travlt i min hverdag og jeg bruger det meste af min tid på at slukke ildebrande.

·      Min kalender er fyldt med væg til væg møder – jeg ved ikke hvornår jeg skal få tid…

·      Jeg har ikke tid til daglig ledelse af mine medarbejdere.

·      Jeg mærker ikke mig selv, min krop.

·      Jeg har kroniske smerter, ringen for ørene, glemmer ting, hjertebanken, uro i kroppen – måske mærker jeg disse tegn, men jeg lytter ikke.

·      Jeg går med en grundfølelse af aldrig helt at slå til, uanset hvor meget jeg arbejder.

·      Jeg ved at noget burde være anderledes, kunne være anderledes, skal være anderledes for mig selv, for medarbejderne og i organisationen.

·      Det kan også være en grundlæggende udefineret følelse af hjemve, som at mangle noget helt basalt.

 

Sammen kunne vi sikkert tilføje flere, pointen er at noget er slået ud af kurs i, og ydre faktorer har taget styringen. Mange af reaktionerne kan ligne stress, men det handler om så meget mere. Noget med at slippe fri og tage styringen, slippe forventninger og ambitionerne og samtidig blive forventningsfuld og ambitiøs. Det handler om energi, om hvordan vi tilgår vores liv og forvalter vores energi.


Målet er:


At skabe en bedre verden.

En verden som er bæredygtig for os selv og verden omkring os.

Og det starter hos os selv med at:

·        Vi udvikler bevidsthed om eget indre ståsted.

·        Vi genfinder vores indre sandhed, vores værdier, vision eller passion, – og at vi tør leve det.

·        Vi prioriterer og træffer bevidste valg fra et balanceret sted i os selv med mulighed for at handle. 

·        Vi står i os selv og med større ro og kan være med de udfordringer vi møder i i os selv, i vores relationer og i verden omkring os.

·Her får du mulighed for at tage de første skridt af denne vej. Skridt som allerede fra dag et kan ses sætter nye aftryk.Form og indhold:

 

Forløbet løber over 7 mødegange 4 hele dage og tre eftermiddage, derudover har du mulighed for en individuel udviklingssamtale.

·     Forløbet kan ses som en dualitet imellem en indre opdagelsesrejse og en dyb forankring i din ledelsespraksis.

·        Selvom det tager afsæt i personligt lederskab, vil der hele tiden være nøgler, der åbner til ledelsesmæssige tematikker og ledelsespraksis.

·      Vi vil finde ro og fordybelse, skærpe intuitionen og gå på opdagelse i bundet af U et t og undersøge, hvor der er nye veje at gå.

·        Vi skal arbejde med energier, og lære hvordan vi kan bruge det i praksis og hvordan vi holder hus med dem i hverdagen.


Ovenfor har jeg tilføjet en overskrift for dagen, undervejs tilpasses øvelser og meditationer de behov I kommer med så inden for overskriften kan dagene tage en drejning. Det betyder, at vi tager det ind som fylder for jer i praksis og gør det til genstand for vores træning, øvelser og teori. Undervejs tilpasset så det taler ind i en overordnet ramme for forløbet. Vi skal se på rammer og retning for arbejdet, samarbejde og relationer og arbejde med indre motivation og værdier. Teorier vil ikke være omdrejningspunktet, men kan inddrages når de understøtter temaer og de indre processer. Formen vil veksle mellem oplæg og refleksioner, drøftelser og erfaringsudveksling i plenum, øvelser, guidede meditationer, rum til forankring og fordybelse.

 

Du vil få mere ud af forløbet hvis du afsætter tid (5-20 min) til daglig meditativ praksis.

Jeg regner selvfølgelig med:

 

·        At du er klar til at arbejde med dig selv, efterlader computeren i bilen, stiller mobilen på fly og er tilstede.

·        At du mellem mødegangene skærper din bevidsthed og refleksion over dit arbejde.

·        At der er tavshedspligt, så vi kan dele, det der fylder – i respekt for egne og andres grænser.Målgruppe:

 

Forløbet er for dig, der trænger til at finde mere ro og balance i dit lederskab. Det er for dig, der har lyst til at udforske, om der er andre veje at gå. Dig som er nysgerrig på, hvordan du ved at ændre dit eget indre ståsted, kan skabe forandringer for dig selv og den verden du er en del af. Du behøver ikke kunne noget på forhånd, blot du kommer med et åbent sind og mod på at lukke øjnene og lytte indad.

 

Praktisk:

 

Alle dage mødes vi – Kilden Lynggårdsvej 36 8600 8600 Silkeborg

 

Der serveres frokost fra Traktørstedet Ludvigslyst, og der vil være frugt, kaffe, te og vand i løbet af dagen.

 

Jeg arbejder altid med små hold – max 8 pr. hold.

 

Når vi vil skabe nye veje at gå kan det være en god ide at være mere end en. Derfor har jeg valgt at tilbyde dig at du kan tage din kollega med til halv pris.

 (Kommer I mange fra samme sted kan vi evt. aftale et forløb tilpasset jeres organisation)

 

Prisen for alle 7 gange er 19.500 kr. inklusiv forplejning og en individuel udviklingssamtale.

Crazy pris:

Kom med til halv pris 9.750 kr. rabatten gælder også tilmelding til efterårets hold, ved tilmelding inden februar. (Kan ikke kombineres med kollegarabat!)

Der er gratis introdag, hvor du kan få mere at vide og se om det er noget for dig.

Forårs holdet: Torsdag d. 14. december 2022 kl. 14.30 – 16.00.

Efterårs holdet: Torsdag d. 1. juni 2023 kl. 15.00 – 16.30.                                                                                           

Mødedage for hold i foråret2023

Torsdag d. 9 februar kl. 9.30 -16.00

Torsdag d. 23. februar kl. 13.00 -16.00

Onsdag d. 8. marts kl. 9.30 – 16.00

Onsdag d. 22. marts kl. 13.00 -16.00

Torsdag d. 13. april kl. kl. 9.30 -16.00

Torsdag d. 4. maj kl. 13.00 -16.00

Onsdag d. 24. maj kl. kl. 9.30 -16.00

Mødedage for hold i efteråret 2023

Torsdag d. 24. august kl. 9.30 -16.00

Torsdag d. 7. september kl. 13.30 -16.00

Torsdag d. 21. september kl. 9.30 – 16.00

Torsdag d. 5. oktober kl. 13.30 -16.00

Torsdag d. 26. oktober kl. kl. 9.30 -16.00

Torsdag d. 16. november kl. 13.30 -16.00

Torsdag d. 7. december kl. kl. 9.30 -16.00

Tidligere deltagere siger

Forløbet har haft stor betydning for mig og gjort mig bevidst om, hvor stor betydning enkle værktøjer og et refleksivt rum har for, hvordan jeg både passer bedre på mig selv i mødet med udfordringer samtidig med, at jeg også gør mit bedste for at passe på mine omgivelser.

Helt konkret har jeg gennem forløbet fået præsenteret tilgange og værktøjer, som jeg gennem månederne har plukket i og tilpasset, så de nu passer til mig og den organisation jeg er en del af. Det har givet mig min egen visuelle version af praksisværktøjer – så jeg nemmere kan navigerer gennem oprørte vande samtidig med at jeg står i mig selv som den jeg er.

Jeg har oplevet kursusdagene som et trygt rum, hvor 1-2 meditationer har skabt en ekstraordinær ro og nærvær i rummet, som jeg ikke tidligere har oplevet på et ledelsesforløb. Det har for mig givet en dyb ro og skabt mulighed for virkelig at mærke mig selv og mine rejseledsagere i hver vores ledelsesroller. Med Nete som guide har det været en naturlig del af forløbet, at gruppen i fortrolighed har delt overordnede tematikker, om det der er svært, det der lykkes og sammen skabt et lærings- og refleksivt rum med udgangspunkt i vores virkelighed som ledere.

Hver lederuddannelse kan noget særligt. Én traditionel lederuddannelse giver en god solid teoretisk ballast, men ikke helt de praktiske værktøjer som jeg har manglet i mit ledelsesarbejde.

Hos dig har jeg fået noget andet. Jeg har sammen med 6 andre ledere fra forskellige organisationer været på en rejse med dig som rejseguide, hvor du har præsenteret os for en kuffert fyldt med forskellige livssyn, tilgange og værktøjer krydret med et strejf af tilpassede ledelsesteorier.

 • Jeg har fundet ro og fået mod til ikke at gå med, når jeg kan mærke, at det ikke virker som den bedste vej at gå – mod til at sige det højt.
 • Tro og ro på mig selv og min ledelse – det giver mere reelle, ærlige svar.
 • Lytter mere til min fornemmelse for hvad der er vigtigt og så får jeg følelsen af at det bliver mere ordentligt.
 • Jeg er holdt op med at fikse, stopper op og ser hvad jeg har gang i også i mødet med medarbejderne.
 • Jeg er mere groundet jeg håndterer ting lidt anderledes, trækker mig lidt tilbage inden jeg vælger, hvilken vej jeg skal gå og gør noget andet end jeg ellers ville have gjort.
 • Det har gjort mange ting. For mig har jeg fundet mit ståsted – lige nu, har fundet mine værdier, at turde stå i det selv om det er svært, være mere nysgerrig på verden og stå i det med mere ro. Jeg er blevet en mere omsorgsfuld leder for mine medarbejdere. Jeg tillader mig at komme forbi frygten indeni og at turde sige min mening og at det jeg kommer med er ok. Det skal nok gå.


 • Jeg har fået modet til stå i ikke altid at have løsningerne på problemerne.
 • Jeg har fundet mere balance i mig selv.
 • Er blevet bedre til at se det som en opgave der skal løses fremfor at tage det ind som noget personligt.
 • Mere bevidst om hvad jeg har behov for, for at der er balance. Bevidstheden om tempo. Så skaber vi mere kvalitet i ledelse. Jeg har fået modet tilbage, jeg italesætter når vi ikke er enige og det kvalificerer opgaveløsningen.


 • På et traditionelt leder kursus var jeg kommet hjem fyldt op af en helt masse ting, som man først skal hjem og reflektere over. Her er der en helt anden ro, hvor man kommer meget mere ned og jeg tror man tager meget mere med sig herfra end på en mere traditionel ledelsesdag – det giver noget helt andet.
 • Man får det ind under huden med det samme i stedet for at man får serveret en hel masse ting, teorier man først skal hjem og reflektere over.
 • Man får arbejdet med sig selv, det kan også være hårdt.
 • Vi bliver hele tiden forstyrret og skal arbejde med os selv og omsætte det til praksis, det gør det så direkte brugbart.
 • Ja vi kan ta et diplom modul og læse en masse teorier. Her er et lille pluk af teorier, der gør en forskel og som kobler til praksis.

 • Jeg kommer til at savne de guidede meditationer, hvor jeg mærker mig selv og får nye tanker. Det bliver så praksisnært, og noget der er vigtigt for mig, som jeg kan overføre til min hverdag.
 • Jeg kommer til at savne det, for det har gjort noget helt vildt godt.
 • Jeg vil savne fortroligheden i rummet.
 • Guidning og fælles refleksion.
 • Det var et trygt rum fra starten.
 • At blive positivt forstyrret. At stoppe op og tænke.


 • Er man en der spæner derudaf og er man klar til at arbejde med sig selv så tænker jeg de kunne have brug for det.
 • Har vi ikke alle sammen brug for det som ledere, at se på vores ledelse uanset hvor vi står.
 • Ledelse kan godt blive meget teoretisk, men ledelse handler jo reelt om at være menneske – vælger man at blive leder så vælger man også at være villig til at arbejde med sig selv og reflektere. Specielt når vi ser på, at vi jo er ledere af mennesker.

 • Tænk en fed proces for en ledergruppe – ja det vil være unikt – ja hvis man tør, det kan være lidt sårbart. Der gør en stor forskel på, at det er over flere dage. Man skal være klar til at lave en forandring, og man skal have et ønske om at ville gøre noget anderledes, man skal selv ville det. Hvis en mindre ledergruppe turde ville det være fabelagtigt.


 • Det her er jo også at bedrive ledelse. En ny måde at bedrive ledelse på.


 • Det vildeste er at vi sidder og mediterer, men hvor vildt er det i 2022.


 • Bevidst ledelse det er jo det vi gør!


Nete Vilain – Klarhed og Balance

Kilden

Lynggårdsvej 36

8600 Silkeborg

Tlf.nr. 40226799

Mail: nete@netevilain.dk

www.netevilain.dk